TAUN ANYAR 2013

monasJAKARTA, NGLARASTENAN.WORDPRESS.COM – Taun lawas 2012 wis kliwat. Kayangapa gemahe kahanan ing pusering negara (Jakarta) nalikane mapak warsa enggal, yaiku 2013.

Kanggo mapak taun kang anyar mau, akeh wong kang ketlikung ing dredah. Antarane kepiye tindak candala ing pusere negara iki, rebut peksa banda ing kendaraan kutha jakarta M06A kang nuwuhake korban jiwa. Kabeh mau mung kanggo mapak taun kang anyar.

Pancen, ing malem mapak taun anyar mau pusere negara ora ana rubeda kang gedhe, kabeh padha seneng lan guyup. Lan mapak taun anyar iki pusere negara, yaiku Jakarta nganakake tontonan kang gemah swasanane kang dipangarsani Panjenengane Bapak Gubernur DKI sing uga anyar, JOKOWI.

Ibarat perang ing palagan, rawe-rae rantas, malang-malang putung. Udan riwe kang tiba saka langit ora ndadekake mlempeme swasana pahargyan mau.

Ana kedaden ing purnane pahargyan taun anyar iki, yaiku kedadehan kacilakan kendaraan roda papat ing antarane BMW X5 lan Luxio.

Gumun setaun jembleng serendeng, ing warta on-line kang krungu, lan nonton ing brita banjur menehi komentar kang kabeh mau nyalahake si supir BMW mau. Sak banjure, bareng ngerti sapa sing dadi supir BMW mau, kedadehan walik ngremyang, sumir lan mbingungake, amarga ora sithik malah nyalahake supir Luxio (korban).

Hmmm….. apa iki sing jenenge jaman edan? Unen-unen kan wis sawetara suwe dak rungu, kang saktemene geguritan saka Ki Ronggowarsito,

saiki jamane jaman edan
yen ora edan ora keduman
sak bejo bejane wong kang edan
isih bejo wong kang eling lan waspada

Mbok menawa para piyayi sing maune mempeng lan katon rosa, gagah ngudamana marang sopir BMW mau, merga wedi lan ndelok kahanan banjur nggoleki salahe sopir Luxio, lan malah ana komen sing gawe miris, yaiku nyalahke wong kang wis seda.

Mula trep banget sempalane sastra, “isih bejo wong kang eling lan waspada”.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s