IBUKOTA MACET LAN KAYA BLUMBANG

kalibataJAKARTA, NGLARASTENAN.WORDPRESS.COM – Kahanan wektu iki ora perbeda kaya wingi, macet lan banjir isih katon seneng ngendon ing kutha iki. Joglo Raya esuk mau uga macet kaya, lan katon luwih padet tinimbang wingi. Mbok menawa amarga “imbas” banjir kali pesanggrahan ing Kelapa Dua.

Sak wise kliwat Joglo Raya dalanan katon lancar jaya, semono uga jalan panjang (Kelapa Dua sasak). Batusari, Kemanggisan tembus dalan KS Tubun lancar banget, uga Cideng, Abdul Muis.

Langit kutha Jakarta sak kiwa tengene katon mendung gantung, tambah tintrim lam nyess. Mau beng (selasa, 15/1/2013), udakara jam 20.30 WIB Ciledug Indah banjir mlebu omah, kabukten kanca kang omahe kana mulih merga oleh kabar yen banjir wis mlebu omah, mangkana ceritane kanca mau.

manggaraiNonton televisi isine banjir, ngenes yen dinulu. Ing koran-koran ora perbeda, semana uga radio-radio. Tebet (casablanca) di tutup merga banjir, semana uga dalan Jatinegara Barat. Kretek ing kalibata uga klelep dening banjir, ndadekake “penduduk” sing omahe ana kiwa tengene padha “ngungsi”.

Muga-muga para mitra kang lagi kebanjiran tansah tabah, lan para “sukarelawan” diparingi kasantosan, kasarasan sumarambah kabeh warga kang pada golek pangupa jiwa ing Ibukota.

Gumun setaun jembleng serendheng! Piye sing ora gumun? amarga lawang banyu kang pinangka alat kanggo ngatur iline banyu kebak sampah kang isine maneka warna sampah. Mbok menawa iku kurange pawongan kang “ora melu andarbeni”.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s