ANGKRINGAN MBAH MO – Ceblok Demen /CILOK (CERKAK)

bal-balanJakarta, nglarastenan – Jaman saiki apa olahraga kang akeh dadi kawigaten ing donya? mesti kabeh banjur semaur, Bal-balan. Jumbuh kaya ing angkringane Mbah Mo mau bengi. “Nonton bareng bal-balan angkringan Mbah Mo.”

Kahanan angkrinane Mbah Mo beda karo dina-dina liyane. Mau bangi warunge katon luwih regeng tinimbang wingi-wingi. Aku penarasan, lan trus nyedaki ana apa ing angkringane Mbah Mo? Ndilalah salah sijine sing padha ngumpul mau ana kenya sing ayu rupane, sapa maneh yen ora Summi, anakke Lik Bagus Widyo ponakane Pakde Karwo.

“Sum, tumben rame banget ana apa?” pitakonku marang Summi karo deg-degan. “Iki lho mas Ganteng, nonton bal-balan bareng Yordania mungsuh Indonesia.” semaure Summi kang nambah atiku sansaya sengsem.

“Wah ketoke seru yo Jeng, gek wis menang piro Indonesia?” pitakonku sansaya jero. “Wah wis kalah 3 – 0 mas, mrene poa mas melok mirsani!” undange Summi kang eseme pait madu.

Rindik asu di gitik, nadyan deg-degan aku nyedaki Summi, kenya kembang desa anake Lik Bagus Widyo. Sak jroning nonton bal mau, aku lungguh mojok karo Summi nadyan rada surem padhange lampu, ning malah nambah katon ayu anake Lik Widyo iki.

Sak dawane wektu bal-balan ing tipi, aku malah ora pati nggatekake, wong malah kesengsem karo Summi. Kok yo lagi mikir yen jebul Summi kuwi ayu tenan. Ngobrol ngalor ngidul, apa ae sing penting iso suwe-suwe caket Summi.

Lan memper karo panyakra bwaku, yen Indonesia sakbanjure kalah teleg 5 – 0. Aku njur mbayar jananan jahe susu lan sisan bone Summi marang Mbah Mo. Matur nuwun Mbah Mo, merga angkringan panjenengan aku isa cerak Summi. Lan ora lali, aku trus ijol nomer telepon lan njaluk email lan alamat “facebooke” Summi. PDKT. #KD

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s