OPO TUMON – KALIREN

Jakarta, nglarastenan -Nalika taun 2005, ing Banda Aceh bengi iku lagi pada jagongan ana ing arep mess kantor. Ngalor ngidul critane, lan uga werna-werna. Crita nalika bali saka lapangan kang sak kecamatan entek dening tsunami, PLTD sing kanyut menyang daratan, mesjid kang isih ngedeg njegreg ing pesisire segara, lan isih akeh maneh.

kepitingWektu iku ana kanca saka Jakarta kang arep bali, aku, ardian lan zeid. Merga arep bali, mula bu Ati banjur arep mangan-mangan enak, yaiku tuku kepiting sak panci, cumi uga urang. Weteng nguelih, banjur padha ngomong, “Iku bule ngapa sih kok dha ora lunga-lunga, selak ngelik je!”, “iya, wis krucuk-krucuk” padha timpalan.

Ora let suwe mobil kang ditumpangi dening Matt, Amy lan siji maneh bule lali jenenge metu numpak mabil. Tan ana samirana, tan ana lindu Ben kang jaga omah nyedhak banjur ngomong, “Bu, kepiting lan kanca-kancane digawa pak Matt kabeh”.

Banjur pada ngindangi menyang dapur, nyumurupi isine panci ora ana sing sisa, banjur pada pandeng-pandengan. Ndilalah, ing dapur uga wis ora ono panganan, mie instan mung kari siji, kamangka iki wong papat. ampyunnnn…..

Opo tumon, jarene arep mangan enak, pesta andrawina malah kaliran …. kemekelen, bule nglathak, mangkel, lan campur aduk. Esuke bule mau njaluk ngapura, arep diganti….beuhhh, wis bacut kaliran mas.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s