PANGUDARASA – NGGREMENG

iki apes apa wis garise bangsaku
tan bisa pener nglari bebener
antuk wakil kang padha keblinger
subya-subya ngentekne bandha negara
thenger-thenger matane padha siwer

sura-sura anggone ngecu
nadyan ngegla yen dinulu
politisi padha ngapusi
rakyat akeh padha mlarat
yen dirasa nganti kaya sekarat

jaya jayaning iblis
lunjak-lunjak ing ndhuwur wentis
ora eling kawula kang nangis

nerak wewaler jarene bener
akeh kawula sing padha keblinger
lemah negara diaku bandha
golek redana ben bisa mikut wanita

wong cilik padha pethakilan
ngaca ratune sing dha gemblakan
daging sapi digawe bancakan
nguja wanita ujare sedekahan

dira-diraning ratu diyu
mentala nggaglag rah kawula iku
hamung nguja diri pribadi
mangka donya ora digawa mati

murka-murkaning ibu pertiwi
mangka ngegla lan nggegirisi
banjir bandang sepirang pirang
wong lanang akeh lambene abang

nggrenang nggreneng karo ndememeng
lambe setumang nganti semerang
mikir kadang kang padha gamang
gawang-gawang ing ngawang-awang

Katitimangsa ing Jakarta,
Jum’at Legi, 7 Rajab 1434

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s