GEGURITAN – JAMAN KALABENDU

kalabendu

jaman kala bendu
ombak segara tanpa swara
panguwasa kentekan wibawa
ngenes,
gegodhongan mung kari rangkane
melati rum ilang gandane
wit-witan kropos oyote
bagaskara ora ana panase
rembulan ilang sunare
sinaput ing rasa ngenes
eluh ing pipi nganti kebes
donya kebak memala
mung nggugu kersa priyangga
punggawa dolanan wanita
priyayi senenge ngenthit
nikah siri pamer duwit
tanpa wali apa maneh seksi
penting isa nyenengke ati
jamane jaman edan
manungsa muja setan
jarene amrih keduman
ngenes lan nelangsa
mung isa mangudarasa
mikir donya ngelus dadha

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s