GEGURITAN – WIS TUWA?

apa iki sing jenenge jagat wis tuwa?
tata negara digawe gara-gara
sing luput ngaku bener
sing bener jare keblinger

ratu adil digawe ontran-ontran
ora mokal sing bener dianggep setan
lemah negara padha dipathoki
sing penting bisa mbayar upeti

ujare pinter ratune ngidak-idak HAM
penting donya nadyan ta haram
ana maling lapor polisi
ngedekne bebener dipolitisi

padha pocap jaman demokrasi
ujare kasil oleh-olehe reformasi
nanging apa kok rega selangit
ora sithik kawula sing njerit

weruh tahu mung bisa ngulu idu
ngetung recehan ora iso tuku
pengin mabur ning ngidak lemah
ora keplahur isone mung mangan uyah

golek duit dodol dem-deman
bareng mabuk senenge demanan
bayi ra dosa sing dadi korban
mergo kepilut lakune setan

para sedulur mbok aja ngawur
nerak wewaler mung pengen suwur

ayo kanca mulih nyang omah
aja mung bandha ayo ngibadah

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s