GUYON – WARUNG MANUK

beoNglarastenan – Nalika jaman isih sekolah biyen menyang sekolah numpak angkot. Angkot menyang sekolah mesti liwat pasar Wonogiri. Nah pas Tem-teman angkot kulon pasar induk ana manuk Beo sing pinter banget nirokne swarane wong, akeh sing kepranan swarane, kayata: “ngetann…. ngetannn… solo…… solooo…”

Dino Minggu Pahing wingi mlaku-mlaku menyang ing pasar Pramuka, Jakarta Timur. Pasar Pramuka wis kawentar dadi pasar manuk. Ing pojokan warung manuk ana pawongan ganteng gandheng kenya kang kinyis-kinyis, ketoke kesengsem marang manuk Beo sing pinter ngoceh lan nyanyi. Den Gemboel, pawongan mau asmane lan sing adol manuk asmane Pak Yato Bethet.

Den Gemboel: “Pak, niki manuk beone pinter regane….?”

Pak Yato Bethet: “Sing nembe nyanyi gelombang asmara wulune bondhol niku regane seyuto, nek sing ndomblong mendel mawon dowo wulune niku regane rongyuto!”.

Den Gemboel: “Lho, kok sing pun pinter ngoceh regane langkung mirah tinimbang sing mendel mawon?”

Pitakone Den Gemboel karo nglirik sisihane, Nyai Cempluk.

Pak Yato Bethet: “lho, nggih memper mawon to pak, sing regane rongyuto niku ingkang dados pentipta lagu!”

$&^#@^!^*&!*&(*!(*!*!((!!!?!?!?…..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s