JAMAN EDAN II

Wujude semar
ning kok watake welu?
iku ngono jenenge semar palsu
Semar iku pamomong sejati
ngelingake sing padha lali

ana lakon carangan Semar mantu
para penggedhe tulus anggone mbantu

saiki uga ana Semar sing arep mantu
golek modal kathik luru-luru
iku ngono jenenge semar palsu

Wujude Petruk
senenge ndombani kang maruk
iku ngono jenenge petruk palsu
ora payu, amarga modale mung idu

Ana maneh wujude sengkuni
senenge adul-adul lan golek bathi
apa maneh yen wis korupsi!
kabeh ora ana kang wani

alesane golek redana
amrih negara akeh bandha, lan kawula uripe mulya
pungkasane mung kanggo mblendhuke wetenge dhewe
iku sengkuni jaman saiki jenenge

apa iki jaman edan?
sing tindak dora padha ura-ura
sing welas asih padha disingkrih

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s